L'ARBRE TÀLEM

Si els homes fóssim arbres, ens seria fàcil comprendre la gran importància de les arrels!

No hi ha cap llavor d’arbre (nosaltres) que abans de créixer cap amunt no comenci creixent cap avall... Per poder banyar-se amb la llum del sol, l’arbre ha d’aprendre a bellugar-se sota terra (el nostre subconscient, les nostres memòries, els patrons familiars, el que arrosseguem del passat tant personal com familiar i col•lectiu), en la foscor (aquesta part del “creixement” pot ser més dura del que pensàvem), per trobar-hi l’aliment que el farà fort i que el permetrà créixer saludablement.

Si les arrels són febles o si estan malaltes (el nostre passat ens manté presoners...), l’arbre mai no donarà ni fulles sanes ni bons fruits (les manifestacions exteriors de la nostra Vida: relacions personals, salut, economia...). I, sabeu per on seria bo de començar a fer feina efectiva si volem sanar el nostre arbre? Exacte! Hem de començar de manera ineludible i prioritària enfortint les arrels, abans que qualsevol altra cosa!

I aquesta imatge que és tan gràfica per a les persones és també igual de vàlida per a TÀLEM.

TÀLEM com a escola és també un Ésser viu, que respira al compàs del nostre Alè i es nodreix amb la nostra Presència. I com a arbre, té també les seves parts ben definides:
Las raíces: EL AMOR INCONDICIONAL

A TÀLEM hi consagrem la Vida... Cada una de les persones de l’Equip tenim, abans que res, un Compromís amb nosaltres mateixos: el de treballar en les nostres pròpies arrels per anar-nos desprenent de tot allò que ens impedeix avançar, abans de dedicar-nos als altres

I a mesura que ens desprenem del que ens sobra, anem recuperant el que ens falta... I què és això que tanta falta ens fa? De què estem tan mancats nosaltres, i la humanitat sencera? D’Amor!

Quan som capaços de despullar-nos de les nostres memòries i de tots els bloquejos que ens disfressaven, apareixem d’entre les ombres oferint el que Som, expressant la nostra Essència..., regalant el nostre Amor.

                                       L’Amor és tot allò que ens queda, quan no queda res més...


Venim de l’Amor, Som Amor i ens dirigim cap a l’Amor... I solament des d’aquí, des de l’Amor que nodreix les nostres arrels com a Escola, A TÀLEM us oferim el millor Servei de què som capaços.
El Tronc: TALLERS TRONCALS

A TÀLEM tothom és benvingut, sigui quan sigui, vingui com vingui, i triï el que triï..., però la nostra filosofia d’escola organitza tot el que s’hi fa ordenadament, de forma que, segons les vostres necessitats, puguem oferir-vos –de manera personalitzada-, l’itinerari més efectiu per a cada un de vosaltres.

El tronc de TÀLEM és la base de l’arbre, és la part més important després de les arrels, i de la seva salut depèn la salut de tot el conjunt. És per això que col·loquem en aquest espai la pedra angular de l’escola: els seus Tallers Troncals.

Abans d’inscriure-us en qualsevol dels nostres tallers troncals, TT, és important que sapigueu que:

Els TT s’organitzen segons un programa pedagògic i didàctic competent, rigorós i compromès, que recull tots els continguts, les activitats i les experiències necessàries, perquè l’alumne pugui créixer eficaçment.

Als TT treballem a tres nivells: a nivell conscient, a nivell inconscient i a nivell supraconscient. Una part dels tallers d’adreça a la consciència, perquè hi ha continguts importants a conèixer; una altra part s’adreça al nostre jo inconscient, perquè és allà on acabarem efectuant els canvis decisius que afectaran la nostra Vida; i la darrera part contacta amb la supraconsciència, perquè ens és imprescindible contactar amb la nostra pròpia Divinitat.

Els TT són bàsicament vivencials. És veritat que hi expliquem moltes coses, però no obliguem ningú a creure res, sinó que convidem els alumnes a experimentar en si mateixos si senten com a pròpia la informació rebuda o no, a través d’activitats paral·leles pensades exclusivament amb aquesta finalitat.

Als TT, mai no obliguem ningú a fer res. I tampoc no cal patir per por a quedar en evidència davant de ningú. TÀLEM és extremadament respectuós amb la voluntat de tothom.

Normalment, l’estructura dels TT és de cap de setmana, des de divendres a migdia fins a diumenge a mitja tarda.

El TT són diferents, però només podreu comprovar-ho si hi veniu... Nosaltres us esperem amb els braços oberts.

DESPERTAR

DESPERTAR és la soca de l’arbre. En aquest taller, s’hi estructuren els fonaments bàsics de qualsevol procés de Creixement Personal ordenat, coherent i compromès.

Aconsellem profundament que qualsevol persona que passi per l’Escola trobi el cap de setmana adequat per acompanyar-nos en un DESPERTAR. És un taller suau, dolç, tendre, bonic, molt amorós i altament efectiu. Creiem que els continguts que s’hi expliquen i les experiències que s’hi viuen són indispensables per cohesionar tot el procés de Creixement Personal posterior.

Haver fet DESPERTAR és requisit indispensable per fer qualsevol altre dels Tallers Troncals de TÀLEM.
AIRE

Després de l’eufòria inicial que produeix en nosaltres el taller DESPERTAR (no tothom sent eufòria, de vegades, sentim incomoditat o neguits inespecífics), cal que prenguem un compromís ferm amb el propi camí de Creixement Personal..., o sigui, hem d’anar pensant la millor manera de buidar la pròpia motxilla.

Cada mica de contingut de motxilla que aconseguim buidar és una petita mort. I, com totes les morts, comporta un procés de dol. D’això se’n diu MORT DE L’EGO.

AIRE tracta el tema de la MORT DE L’EGO i el de la MORT FÍSICA: què passa poc abans de morir, com es fa el trànsit, el despreniment dels cossos, el procés de l’Ànima en els mons superiors fins a la propera reencarnació...

A AIRE, el tema de la mort pivota a l’entorn d’una tècnica respiratòria summament respectuosa, gens intrusiva, absolutament natural i altament efectiva que ens ocupa tot el dissabte complet: la Respiració Holotròpica. La Respiració Holotròpica és una de les tècniques més potents, alhora que respectuoses, que hi ha al món actualment. Ens permet d’anar buidant la motxilla de manera natural, honesta, eficaç i periòdica. Un regal.

Per fer AIRE és requisit indispensable haver fet DESPERTAR.
ORIGEN

És un taller fonamental, perquè tracta dels nostres fonaments, de les nostres arrels, dels nostres orígens...

A ORIGEN, recordarem d’on venim i on som, per poder tenir clar on anem. Tractarem els nostres Orígens Biològics dedicant una especial atenció al nostre sistema familiar; i també als nostres Orígens Esotèrics per comprendre d’on prové aquest enyorament tan sentit d’alguna cosa que ens supera.

A ORIGEN, el tema familiar pivota a l’entorn d’una constel•lació familiar en relació amb la família d’origen de cada alumne.

Per fer ORIGEN és requisit indispensable haver fet DESPERTAR.
TERRA

De vegades, en Creixement Personal, confonem el que fem amb el que volem aconseguir. Les tècniques i les disciplines que seguim, de vegades ens fan passar per situacions molestes que són necessàries -perquè alliberar-se dels bloquejos no sempre és agradable-, però que no són eternes! De fet, accedim a transitar per aquest camí per acostar-nos a l’estat de Benestar, Pau i Amor que ens és propi per herència.

És per això que oferim TERRA. Aquest és un taller especialment concebut per Reenamorar-se de la Vida, per gaudir de l’Amor del Pare Cel i de la Mare Terra..., i de tota la Bellesa i de tot el ventall d’emocions agradables que ens procuren. Quan DESPERTEM, la Vida se’ns acosta amb el vestit dels diumenges, tot té un altre color i una altra llum, i les més petites coses es converteixen en grans esdeveniments.

TERRA defuig els interessos comercials i/o turístics. I tothom que hi col•labora ho fa des d’una actitud professional, però respectuosa i sostenible, que prioritza l’Amor a la Terra i a l’essència de les persones per damunt de qualsevol altra cosa.

A TÀLEM, hi haurà cada estiu i també en d’altres períodes de vacances de l’any la possibilitat de triar entre diverses destinacions, perquè hi hagi un TERRA adequat per a cada Despert.

Per fer TERRA és requisit indispensable haver fet DESPERTAR.
Les Branques. ELS DEPARTAMENTS

A principi del segle XXI, som ja moltes les persones que comencem a sentir, de vegades molt intensament, aquesta mena de crida interna que ens demana d’acostar-nos a qualsevol cosa que tingui a veure amb Creixement Personal o amb Espiritualitat... Això té un nom, és la Crida de l’Ànima i, encara que el ritme és diferent per a cada persona, un cop instal·lada, aquesta Crida no desapareixerà mai més.

Per norma general, per satisfer aquest impuls, finalment decidim apuntar-nos a classes de ioga, a rebre sessions de Reiki, a fer cursos, a anar a escoltar conferències, a passejar-nos per fires i congressos, a llegir llibres... A TÀLEM, sabem que totes aquestes activitats i moltes més, profundament sanadores, són el format exterior d’un procés que, en realitat, està desenvolupant-se a dintre nostre: el Despertar de la Consciència.

De vegades, aquestes activitats són dinàmiques prèvies que preparen el camí, i d’altres vegades ocupen un espai important del nostre temps després d’haver “despertat”, perquè és llavors que ens adonem de veritat de la importància fonamental que té per a l’Home Conscient el fet de cuidar-se integralment: Cos, Ment, Ànima i Esperit.

Per això, a TÀLEM hem dissenyat amb molta atenció les branques del nostre arbre i hi hem col·locat els diferents Departaments. A cada un dels Departaments de l’Escola, hi trobareu un ampli ventall de tècniques, mètodes, disciplines o formacions complementàries, perquè pugueu triar les que més s’adapten a les vostres necessitats.
Les Fulles: LES PERSONES

Les persones no som imprescindibles, però som insubstituïbles. Mai més ningú no aportarà al món allò que nosaltres podem aportar. El món, sense un sol de nosaltres, és un món diferent. Cada un de nosaltres fa la diferència.

A TÀLEM atenem a aquesta diversitat.

Tant si entreu a l’Escola per mitjà d’un massatge o d’una consulta amb el psicòleg, com si hi veniu a fer Dansa Creativa o si ens acompanyeu en un Taller Troncal com DESPERTAR, TÀLEM us oferirà l’acompanyament i l’assessorament necessari perquè pugueu créixer com l’arbre, fermament arrelat a terra, ben dret i mirant cap al Cel.
Els Fruits: EL QUE ENS PASSA A LA VIDA

Amb unes bones arrels -gruixudes i sanejades- i un bon tronc –ferm i ben dret-, el nostre arbre gaudirà de fulles magnífiques que s’esbatanaran al Sol perquè les farceixi de Vida. I després, a esperar... Els fruits no trigaran a arribar..., i encara que caldrà esperar l’estació propícia perquè la fruita maduri de forma adequada en l’espai i el temps convenients..., la collita compensarà de tros, i qualsevol esforç passat ens haurà pagat la pena.
La Copa: LA FAMÍLIA TÀLEM

Tu i Tu i Tu i Tu i tantes altres “fulletes” com Nosaltres, juntes i cohesionades, a l’entorn d’un Somni que estem fent realitat: un altre Món ja és possible... Amb humilitat, honestedat, rigor, seriositat i, sobretot, amb compromís interior.

Els membres de la Família TÀLEM decidim també, conscientment, passar-nos-ho bé, gaudir del moment, estimar i deixar-nos estimar... VIURE LA VIDA PLENAMENT. Per això, l’Escola ofereix un pla especialment dissenyat perquè tot aquell que ho vulgui pugui acompanyar-nos en totes les festes, excursions, ritus i celebracions que preparem al llarg de l’any.

Si vols trobar-te amb nosaltres i amb molta altra gent com tu, vine a fer un te a TALEM Teteria -si ets de Tarragona i rodalies- o a Tetería 5 Sentidos, a Vecindario (Gran Canaria) -si ets de Canàries.

TÀLEM Teteria t’ofereix l’espai idoni, perquè puguis gaudir d’un temps per a tu amb els amics..., per gaudir dels serveis dels diferents departaments (consultes, formacions, tècniques...) o bé per deixar-te estimar per la música o les xerrades que tindran lloc a la sala de conferències.

...Perquè la Vida és per ser viscuda i no per ser patida, volem gaudir i compartir la nostra Vida amb Tu.
Si ho vols, Tu també ets TÀLEM... Véns?